Сайтът за истинска магия, магия, ясновидство, чародейство, контакторство, български магически практики
Кои сме ние?          Контакт          Оракул          Амулети и талисмани          Споделено с нас
 

Вижте също:

   
Информация
Статии

Препоръчваме Ви:

Отвара за привличане на любов и женитба, отключване на заключен любовен късмет, за събиране на семейство или разделени влюбени


Комбиниран талисман за привличането на пари, успех в бизнеса и любов с хербаризирани самодивски магически билки

Талисман - ключодържател за любов и пари, специално наречен с тайни български билки и омайно биле. За привличане на пари, много и удачни сделки, за финансов успех, а втория за сила в любовта, страст и вярност..

Магически Талисман хербарии с чародейни билки – магнит за късмет и вървеж в трудни съдбовни периоди

Магически Талисман хербарии с чародейни билки – магнит за късмет и вървеж в трудни съдбовни периоди. Мощната сили на билките се усилва от енергията на магнита да привлича. Билките чрез пророческите си способности „виждат“ проблемите на стопанина си и отварят късмета и възможностите там където е необходимо.

Разковничето на разковничето

от Боян СТАНЕВ Чародей

 

списание "Бела" бр. ноември, 2009 г.Вземи отвара за любов с разковниче
Вземи отвара за отваряне на късмет и разваляне на магии с разковниче

Вземи четирилистно разковниче
Вземи Талисман Разковниче
 


Разгръщам старите тефтери, оръфани от времето и с изгорeли крайчета. Пазени с години от любопитните недобросъвестни хора и комунистическата управа, съхранили сред листата си тайните на българската народна магия. На една от първите страници намирам малко стръкче от разковниче. То стои от години тук, предавано е от поколение на поколение, защото неговата сила не се губи с времето. Самото намиране на разковничето не е случайно, то е гаранция за късмет, успех и голям шанс.
Ако се знаят точните думи, с него може да се събори каменен зид, да се извади заровено в земята имане или да се отвори заключена врата. За съжаление точно тази билка се е загубила през годините и поне засега не е открита. Други ритуали и заклинания с билки талисмани и билкови отвари обаче не са се загубили. Те са останали в този тефтер и до днес се използват, за да се помага на потърсилите помощ.
За разковничето има много легенди. Една разказва, че за да се сдобиеш с тази билка, трябва да намериш таралежчета останали в гнездото без майка си. Гнездото трябва да се загради, та да не може майката да влезе обратно при малките си. Тогава тя, която единствена знае къде расте разковничето, отива, намира билката, връща се и с нейна помощ събаря заграждението.
Подобна е легендата за костенурката, която като едно от най-старите животни на света също познава билката. Ако захлупите костенурка с паница, тя тръгва заедно с паницата и слепешком намира разковничето. Когато се докосне до него, паницата сама отхлупва костенурката. А човекът, който я е проследил, може да откъсне растението.
В различните части на България хората казват „разковниче“ на различни растения.
 
Умението за разпознаването му е пазено в дълбока тайна. Този, който знаел как изглежда билката, издавал тайната само на най-близките си и това обвеяло разковничето с мистерии. Според някои разковничето е цвят от папрат, който се появява единствено в полунощ на Еньовден. Вероятно заради това в ботаниката днес разковниче се нарича Водно четирилистно разковниче
(Marsilea Quadrifolia), това растение също има магическа сила и е е многократно по-силно от четирилистната детелина, но не е разковничето от легендите на баба ми. Още повече магическото растение обаче според легендите и описанията е ливадно растение и често се намирало в... сеното.
Разказвали са ми, че ако кон мине през поляна, на която расте то, ще му се разковат подковите.
С думата „разковниче“ освен билката бил назоваван и предмет, оприличаван на агнешко копитце, намиран често на мястото, където е родила ежката. Предметът се слагал в дървено корито с вода и по думите на старите хора той започвал да се движи по дъното на коритото. Разбира се, това негово движение било стимулирано от специални молитви и заклинания. Според други легенди разковничето било растение, наподобяващо човече с корени, което се появявало понякога в нивата с картофи.
Доста е трудно да се различи истината от мита. За да ви ориентирам по-добре, ще ви разкажа какво се случи при моята първа среща с разковничето.Беше на Еньовден. Аз бях още дете. Станах рано сутринта и се умих с мълчана вода, след което излязохме с един специален човек, който трябваше да ме запознае с магическите растения. Трябваше да бъда представен ритуално пред магическите растения, за да мога в бъдеще да работя с тях. Това се прави на Еньовден. Т. нар. представяне става от човек, който вече работи с билките и владее наричания и заклинания, които отключват магичната им сила. Ако обаче този ритуал не е направен, дори човек да знае билките и заклинанията, не може да постигне голям успех в магията с тях. В края на този ритуал по представянето растенията сами показват желаят ли да ти помагат, или не. Та след този ритуал аз тръгнах за билки и още в началото на пътя започнаха изненадите – намерих няколко редки самодивски треви които сякаш сами ме извикаха да ги видя. На един завой от колата през прозореца зърнах много особен цвят, цвят, който бях виждал някъде, но не си и представях, че мога някога да го намеря в природата. Спряхме и слязохме от колата с моя „учител“. Целият настръхнах от енергията на разковничето, но съзнанието ми отхвърляше възможността да съм го открил. Знаех, че компаньонът ми познава дори и камъните в тази местност, но въпреки многократните минавания през нея той не беше открил разковничето. Когато се приближих, онемях. Наистина беше то, скрито сред другите растения.
 
„Плащане” за брането на разковниче има някои изисквания. Произнася се специално заклинание, преди билката да се извади от пръстта. Откъсването на билката от природата се „плаща“ с няколко монети, пъхнати в пръстта. В миналото хората оставяли златни и сребърни монети – ритуал за благоденствие и успех. В магьосническите практики „плащането“ е нещо изключително важно и доста ритуали го изискват. Например никой талисман не би действал, ако не е платен. Друго важно правило при брането на магически растения е да не се взима цялото растение, а най-много една трета от него.
За да се ползва силата на растението след това, то се засажда със специални молитви за успех и добруване.
 
Трябва да оживее една година
Това се приема за знак, че растението е приело човека, който го е откъснал, и е съгласно да му помага.
Два месеца след Еньовден отидохме на същото място да търсим друго магическо растение, което се бере по-късно. Всичко обаче беше променено. Нямаше и следа от нито едно от онези растения, които видяхме на Еньовден, което е странно, имайки предвид, че всички са многогодишни и бяха много, а и не са типичните билки за бране, за да решим, че някой е минал и ги е обрал.

Опитът ми с тази магическа билка ме е уверил в чудодейните му способности да помага, когато има нужда. Като билка талисман разковничето реализира мечти.
Независимо от легендите и поверията, скрили истината, едно може да се каже със сигурност за тази билка – тя наистина носи любов, щастие и късмет на всеки, който я притежава. И привлича височайши покровители. Тя е едно от най-мощните растения за събуждане на любов, за „отключване“ на сърцето за любов, така да се каже. Растението е голям „индивидуалист“ обаче и помага само на онзи, който го носи. Освен за талисман, за който се използват три листа от разковничето, като съставка от
специална отвара то служи и за

„разковаване” на лошия късмет
и премахване на негативни влияния. Семената на растението са основна съставка в отварите за любов. Използват се да донесат ново начало със стара любов или да привлекат нова.
Трябва да се има предвид, че разковничето не сбъдва всяка приумица на човека. Самото растение има ясновидски способности, които му позволяват да осъществява само онези желания, които са полезни. Ако все пак поискате от него да направи нещо лошо, разковничето ще спре да ви помага. 
 
Design:
IG Designers
Copyright 2010