Сайтът за истинска магия, магия, ясновидство, чародейство, контакторство, български магически практики
Кои сме ние?          Контакт          Оракул          Амулети и талисмани          Споделено с нас
 

Вижте също:

   
Информация
Статии

Препоръчваме Ви:

Отвара за привличане на любов и женитба, отключване на заключен любовен късмет, за събиране на семейство или разделени влюбени


Талисман Четирилистно разковниче

(Marsilea quadrifolia)
Носи щастие, късмет, богатство, успех във всичко и помага за изпълненито на
съкровени желания
. действието му е несравнимо по-силно от това на обикновената четирилистна детелина и с времето не намалява.

Магически Талисман хербарии с чародейни билки – магнит за късмет и вървеж в трудни съдбовни периоди

Магически Талисман хербарии с чародейни билки – магнит за късмет и вървеж в трудни съдбовни периоди. Мощната сили на билките се усилва от енергията на магнита да привлича. Билките чрез пророческите си способности „виждат“ проблемите на стопанина си и отварят късмета и възможностите там където е необходимо.

Безстеблена решетка варди от зло и носи Божията Благодат в дома

от Боян СТАНЕВ-Чародей
 
Списание "Бела" декември, 2009 г.

поръчай талисман Безстеблена решетка
поръчай отвара от решетка и още 90 тайни билки за разваляне на магии
 
 
Наближават най-магическите и приказни дни – дните около Коледа. Те събуждат у мен сладки спомени за уюта, топлината около огнището и мириса на домашно приготвените постни ястия на трапезата. Спомням си за къщата на баба ми и за бабините заръки. Тя все предупреждаваше, че дните между Игнажден и Йордановден са магически, тъй като тогава границата между настоящето и бъдното и между нашия свят и другия е много тънка. Затова в нашия свят успяват да се промъкнат разни лоши сили. А за да се предпазим от тях, трябва да сме „въоръжени“ с някои ритуали за благоденствие и плодородие през следващата година.
Този период народът нарича мръсни дни
Вярва се, че тогава по земята след залез слънце скитат караконджули и таласъми. В миналото хората са се пазели от тях, като слагали празни слънчогледови пити до вратите си. Странно защо, но злият караконджул, приближил прага на вратата, започвал да брои празните килийки по питите, но постоянно ги обърквал и започвал отначало. И така – докато го завари слънцето, което го омаломощавало, взимало силата му. И така – до следващата нощ...
За предпазване от злото през мръсните дни служи и едно малко известно магическо растение. То, освен че пропъжда лошото в момента, пази човек, който го е превърнал в свой талисман от злини в бъдеще и носи на дома му благоденствие, изобилие и успех. Растението, известно още като самодивско растение, се казва безстеблена решетка. Но го назовават още  самодивско сито, търнова гулия и цедка
Според едно предание с него самодивите си цедели млякото. Но и хората навремето са го използвали като цедка.
Има и поверие, че млякото, прецедeно през това растение, е по-вкусно.
Спомням си, че баба много уважаваше безстеблената решетка, защото задължително на Бъдни вечер я слагаше на трапезата и я окадяваше заедно с ястията наоколо. Този ритуал се повтаряше и на Нова година, когато ни подканяше да застанем пред гулията и да си пожелаваме онова, което искаме да ни се сбъдне през идващата година. Много обичах този ритуал, винаги имах повече от едно желание и през годината нещата се стичаха така, че наистина се сбъдваха. Дали заради цветето, или не, не бях много сигурен. Ритуалът обаче е красив и се прави за здраве, плодородие и богатство през настъпващата нова година.
 
Подготвянето на решетката за талисман
обаче не започва през зимния период, а през септември-октомври, когато се бере и самото растение. Трябва да я берем обаче на не много голям празник, но да е в добър ден от седмицата.
Безстеблената решетката е слънчево растение и изглежда като едно малко слънце, грейнало върху тревния килим. Тя няма стебло, листата й са в розетка – продълговати до овални, с много бодли по тях.
Това е и едно от предизвикателствата при брането й – този, който я пипне, винаги си плаща с изтърпяването на множество убождания. Но вместо да страда от това, трябва с усмивка да повтаря всеки път  специална баилка
с която се призовава доброто и благоденствието. След това набраният цвят се изсушава. Добре е да се лакира или подсили с боя златистото в него, за да носи повече богатство.
Към растението се добавят още тройка листа от разковниче и глава чесън.
Може да сложите и още билки, но задължително с нечетен брой – три, седем или девет. Всяка от тях се нарича поотделно. Така направеният талисман се слага на видно място в дома, за да пази от всяко черно желание, както и от крадци, зли сили, болести и лошотии.
Според народните вярвания цветът на безстеблената решетка набожда злото на острите си бодлички. Същевременно  привлича божията благодат
носи на дома здраве, разбирателство, богатство, щастие и късмет.
Това растение не губи магическите си сили и колкото по-дълго обитава даден дом, толкова по-силно го закриля. Поставя се така в дома или офиса, че който влезе в него, погледът му да попадне най-напред върху талисмана.
Баба ми казваше, че решетката и чесънът са най-силни за привличане на доброто. И че ако човек знае как да ги използва, могат да вардят от злото и да носят берекет. За да ви помогнат обаче, трябва да сте наясно кога и как да ги наберете, по кое време да направите талисмана и най-вече „да знаеш точните думи“, както повтаряше баба. И все пак важно е и растението да ви „познава“, да имате опит с него и да знаете какво може
да очаквате от него.
Неотдавна една жена дойде при мен и ми разказа, че имали с мъжа й ресторантче. Направили го били с кредити, мъжът бил готвач и сам работел в заведението. В един момент проблемите ги засипали и не знаели как да излязат от черната дупка. Освен другите неща им дадох и талисман от безстеблена решетка.
Скоро след това тя ми се обади да ми каже, че само след две седмици били направили няколко сватби в ресторантчето; продуктите, които традиционно изразходвали за един месец свършили и се наложило да зареждат повторно всичко... Поръча решетка и за дома им. Тяхна приятелка с чести неприятности в дома си им дошла на гости, попитала за интересната апликация и те й разказали...
Тази тяхна приятелка пък ме помоли да й направя талисман, а само седмица след това се обади, благодарна, че инцидентните й ядове и проблеми са затихнали напълно.
Освен като талисман цветовете и корените от растението се използват
 
и за чародейство
Не всеки обаче може да прави магии с тях. За целта трябва да е някой вещ човек. Растението се нарязва и се смесва с други растения, сред които е и разковничето. Билките се баят на изгрев слънце върху бяло платно. То се слага така, че по никакъв начин дори и част от краката на баячката да не са под него.
Обърната на изток към изгряващото светило, чародейката моли Бог да спре всяка лоша намеса, да стопи злото, което е обхванало човека, и да му даде добро и щастие.
Според нуждата билките се разделят за един или за три пъти. Има поверие, че такава магическа отвара може да се вари за един човек само три пъти в живота.
 
Надуманите треви
се дават на човека да си ги свари или ако е по-тежко положението му, се варят от самата магьосница. Смята се, че ако баячката лично приготви отварата, тя придобива много по-голяма сила.
В определени дни от седмицата при залез слънце чародейката слага в котлето половин литър вода и я кипва. Сипва билките, като изрича шепнешком тайни думи.
 
 
Различните отвари изискват изричането на различни заклинания при приготвянето им. След като се варят 2–5 мин, съдът се изнася навън на звезди.
Ритуалното оставяне на звезди е изключително важен и силен момент от приготвянето на всяка магическа отвара. При изнасянето със специални думи чародейката или чародеят (защото отвари могат да правят и мъже) моли Звездите да намерят нужния магически лек или сила, за да се премахне злото – било то болест, или черна магия. На сутринта отварата се прецежда не през обикновена цедка, а през такава от решетка. Изсушената част от цвета, почистена и предназначена само за това, се използва като природна цедка, като през нея минава течността, а отгоре остават варените билки. Пак в зависимост от вида на отварата се казват определени баилки. С вече готовата отвара се ръси, пак според предназначението й.
Безстеблената решетка (най-вече коренът от нея) се използва и в народната медицина. Магическата й сила е наистина забележителна. „Стига да знае човек какво да й каже, тя може да помага за много неща“ – твърдеше баба.

 
 
Design:
IG Designers
Copyright 2010