Урокът на психичния вампир

Урокът на психичния вампир

Много популярна тема днес е да говорим за енергийните вампири, онези, които ни "изпива енергията". Преживяването, че когато говорим с някой, после се чувстваме объркани, изтощени или без тонус се е случвало на всеки в един или друг момент.  Всъщност идеята, че някой може да вземе енергия и виталност от друг човек не е нова сама по себе си, още от древността някой хора са се учили и развивали различни техники за да могат да придобиват енергия една от най-

популярните и известни е богатите възрастни римляни, които са се обграждали с млади хора.

Под енергиен вампир в днешно време се разбират няколко различни типа хора, които при общуването си в голяма степен несъзнателно, ни карат да се чувстваме изтощени и изсмукват енергията и ентусиазма на другите.Разбира се съществуват и много целенасочени енергийни техники за блокиране на човек и "изцеждане на негова енергия", но те са много много сериозна рядкост и се използват за сериозни акт на енергийни атаки, които обаче няма да е предмет на настоящата статия.

Преди да преминем на въпроса как да се предпазим, мисля си, че е добре да се вгледаме малко по-дълбоко как се случва самото „засмукване“.
Преди всичко енергийния вампиризъм е всъщност емоционален. В този смисъл, енергийните вампири имат няколко основни техники да ви „вземат енергията:
-Постоянно се оплакват за неща около тях; и търсят помощ по неясен и незрял начин;
_Всяват ви вина, че нещата около вас са добре;
- Избухват силно емоционално и объркващо, без да е ясно защо;
- Създават ви впечатлението, че вие не се справяте добре с нищо и всичко около вас се разрушава;
- Постоянно спорят и смятат, че единствено тяхното мнение е вярно;
Всъщност, вероятно вече забелязвате, че този тип хора провокират нещо емоционално в нас. Именно това е и начина, по който  емоционалния "енергиен" вампир се закача за нас.

И тук е ключа към предпазването от енергийният вампир. Ако забележите, че общувайки с някой се чувствате прекалено слаб, без енергия, дори и деня да ви е започнал страхотно, то опитайте се да помислите, с какво ви блокира този човек. Това, което обичайно откриваме в нашите отношения с енергиен вампир, е че той отразява нещо дълбоко неразпознаваемо или отхвърлено от нашата собствена личност и свързвайки се с тази част блокира нашата енергия, изтощава и ни прехвърля емоционалните си „отпадъци“ Всъщност всеки от нас в някакви моменти използва тези способи да намали емоционалния си товар. Енергийния вампир в една или друга ситуация обаче ползва само такива способи. Осъзнавайки това, което ни свързва с този човек и виждайки в неговото емоционално огледало това, което ни прави слаби и блокирани, всъщност ние може да се възползваме и да развием по-добре себе си и собствената си емоционална зрялост.  Разбира се, освен емоционалната зрялост важно е да се погрижим и за енергийното си поле, ето няколко прости идеи как:

Визуализацията на огледало между вас и "вампира" със сигурност е много ефективен метод за защита, особенно, ако имате и талисман за защита и камък или бижу с  хематит, черен ахат или черен турмалин, това са силни защитни камъни.

След контакт с такъв човек, за да се отчистите от негативната енергия и енергийната връзка ето няколко метода:
Dобър метод от афро-американските практики за изчистване включва с парфюм(одеколон) и светена вода, пръснете между двете си ръце парфюм, и сипете малко светена вода, разтъркайте ги хубаво, и след това разтъркайте врата назад към гърдите, раменете гърдите, и областта на корема, след което издърпайте ръцете си все едно теглите нещо и съберете негативната енергия и я сложете в чаша със вода и сол пред вас. Затапвайки чашата, след което повторете, този път минете през долната част на тялото и към краката и отново съберете негативна енергия и я хвърлете в чашата. Повторете и трети път и съберете и енергиите от врата си, около мястото където главата и гръбначни стълб се свързват. Там често се натрупва негативни вибрации при всякакви негативни влияния. След това хвърлете негативна енергия в чашата и плеснете три пъти, това е лесен и прост метод за енергийно изчистване.
Друг подобен метод са духовните бани, има много видове с различно съдържание от билки, минерални вещества или алкохоли за привличане и отблъскване на пари, любов успех и тн..

За напълно начинаещи бих посъветвал да ползват обикновена баня с морска сол, този тип баня следва да се полива винаги от врата надолу и да Не СЕ ПОЛИВА главата. Водата трябва да се стича и изтича от човека, когато се очиства. При подобна баня е винаги добре, да се запали и свещ, както и да се каже някаква молитва
Този тип практики са много по-важни за всякакви хора, практикуващи духовни или енергийни дейности, гадаене или магически практики, защото колкото човек е по чувствителен и свързан с духовното, толкова повече негативни енергии той привлича, по лесно негативни енергии.
Опита и практиката е показал, че е много важно да знаем и как да развиваме добра енергийна защита и хигиена, темата за енергийната хигиена е е развита в цялост програма за обучение за енергийна защита, духовна хигиена и пречистване, в която ще има и повече информация за енергийни медитации и техники за изчистване. Сред които техники за енергийно прочистване преди и след гадаене, както за себе си така и за инструмента за гадаене – карти/камъни, руни, зърна или каквото и да е.. Ако, имате нужда от помощ и подкрепа в тази област можете да се свържете с мен за повече информация.

С етикети ,,,,,
Translate »