Илм Ал-Рамал оракулът на ангелите

Илм Ал-рамал оракулът на ангелите

Науката на пясъка, както буквално се превежда Илм Ал-рамал се смята за един от най- тайнствените и точни методи за предсказание. Той е основа за нумерологията и е толкова стар колкото астрологията. Създаден по всяка вероятност от магюсниците в Северна Африка, този оракул се е разпространил от Мадагаскар до Индия и от Европа до Нигерия. Негов прототип е система за предсказване чрез случайни марки (знаци) на повърхността на пустинните пясъци. Този обичай е бил доста различен от гадателската система но определени знаци се е вярвало че носят неблагоприятна прогноза, предсказваща разочарование, загуба и други нещастия;а други обещавали щастие, успех и късмет.

Илм Ал-рамал като правило, се използва, когато става въпрос за всякакви важни житейски въпроси. Предлагам ви възможност да се докоснете до този оракул, като харесате Фейсбук страницата, изпратите четири числа между 1-99 името си и вашият въпрос на лично съобщение, след като сте отбелязали името си в поста за тази статия. 

Според Ислямската традиция, Илм Ал-рамал е вдъхновен от Арахангел Джибрил (Габриел), който е главният сред ангелите и е посредник между Аллах и пророците. Затова и това изкуство е от малкото гадателски техники, позволени от Исляма. Вярва се, че чрез оракула човек се допитва до Ангелите и в този смисъл, отговорите му са много почитани.

Крайно интересен в тази светлина е един епизод от Новият Завед, където Исус пише нещо в пясъка, в момента, в който фарисеите водят блудницата при него, възможно ли е да се е допитвал до Оракула пустинята – това ще остане загадка.

Сред привържениците на Илм Ал-рамал се сочат древноримският учен Марк Терентиус Вар (116 - 27 г. пр. Хр.); Епископ Севиля (560 - 636 г.), автор на систематично изложение на за Илм Ал-рамал; Абу Саид Триполитан (864 - 955); известни преводачи от Средновековието, Парацелс, Р. Флуд. А Хенрих Корнелиус Агрипа има описание по темата в своя трактат за Окултната философия. В средновековна Европа се практикува част от тази древна практика под названието геомантия. В тази епоха, геомантията, която е базирана на знанията придобити от арабите населяващи Испания и Португаля е била толкова популярна, колкото днес са картите Таро. Има много документални доказателства за успехите и неуспехите на геомантията, както още повече текстове за точността и акуратността на Ал-рамал в Африка, Персия, Индия и много други места. Благодарение на знанията на арабите за астрологията, математиката и магията, Илм Ал-рамал е добре анализирана и допълнена с различни интерпретации на и символи, със специални допълнителни изчисления, даващи насоки за времето, както и с множество ритуали и талисмани в които се използва. Сред най-интересните европейски текстове за геомантията тези на Саймън Форман (1552-1611), който използва този метод за всякакви цели, от медицинска диагноза до политически прогнози.

Интересно е да се знае, че астрологията и геомантията са били единствените гадания в онези епохи, така че при всички положения към него е прибягвал и го е използвал и великият прорицател Нострадамус.

В Западна Африка където се разпространява сред племето Йоруба се почита като Ифа- божеството на оракул на Ориша (Ориша са извисени духове на предци, които владеят стихиите. Ориша традицията вдъхновява религията Сантерия, много подобна на Вуду и се е развила в Куба.) Според легендите на Йоруба света е създаден от свещенните символи Оду, които са идентични на символите в Илм Ал Рамал. Самият Оракул е изключително почитан и смятан за свещен, вярва се, че всеки човек при раждането си получава Оду- което предопределя ангеля му хранител и съдбата му. Ифа определя съществуването на един Бог и на множество извисени духове предци – Ориша. Ифа е владение на божеството на съдбата Орунмила, който чрез Оракула знае всичко от сътворението до сега.

 

 

С етикети ,,,,,,,,,
Translate »