Духовната хигиена и Новогодишния късмет

Дълго време обмислям написването на тази статия, тъй като наблюдавам една масова истерия по темата за магиите, но без търсене на системна грижа за себе си. Как човек да се предпази от негативното в живота си е често задаван въпрос, за който има хиляди статии и все пак често се пропуска собственото участие за това толкова силно да бъдат разтърсени хората от негативните влияния. Нека си представим, че магиите, уроките, клетвите, зловредните духовни същности атакуват нашата аура подобно на вирусите и бактериите, които атакуват тялото ни. Какво може да направим, за да се предпазим от вирусите? – Здрава храна, добър сън и добра хигиена. В окултното поле нещата са сходни – баланс и хармония със себе си, почит към предците и духовна хигиена.

Системни грижи за аурата и енергийното поле  – това означава духовни бани, ритуали и измивания на дома от нег. енергии и различни практики за привличане на позитивни шансове. Препоръчително е да се правят пълни духовни изчиствания поне един или два пъти годишно, а за повече резултатност и поне един път на две седмици да се взима духовна баня. Принципно развалянето на магии с отварата за изчистване е също един вид духовна баня целяща да изчисти аурата и енергийното поле на човека.

Каква е функцията на духовната баня? – това обичайно е баня с билки и други различни съставки, за да се прочистят негативните енергии и влияния и да се даде енергиен баланс на ума и енергийното тяло. Много често дори и без да имаме магия, именно тези духовни замърсявания са причина за нашите несгоди и подсилват нашите комплекси и небалнсирани мисловни схеми. Разбира се, в различните ситуации и при различни негативни енергийни натрупвания и влияния се изискват и различни по състав духовни бани.

Обичайно задължителните са подобни духовни изчиствания в периоди на големи промени. Коледно-новогодишния период е именно такъв период, когато така да се каже се изплита тъканта на съдбата за новата година. Периода в който възможно да се прави подобна баня и изчистване е до Китайската нова година, като целта е натрупаните през старата година пречките, негативни енергии, завист, злоба да се изчистят и да се отварят пътищата на успеха и щастието за новата година, така че възможностите, шансовете и позитивните неща през новата година да се реализират. Разбира се повечето бани се правят със специални ритуали, в много от тях се плаща ритуално на билките, които участват, както и се казват специални ритуални заклинания и някой библейски текстове и няма как да се споделят тук. Въпреки това си позволявам да споделя една проста баня за духовно изчистване.

Препоръчва се преди банята да изчистите дома си и по същия начин с такава вода измийте нещата в дома си- пода, шкафовете и тн. След това опушете с билки, най-лесно приложимо е да ползвате тамян, корени бял оман, но същи така можете да ползвате пало Санто или други билки.

Лесна баня за ежедневно ползване, която със сигурност би помогнала:

  • Сол;
  • Розмарин;
  • Босилек

Не се полива главата, а се полива само тялото и врата няколко пъти. Банята се прави от сухи или зелени билки по различен начин, като рецептата от зелени свежи растения се смята за по-силна. Тук ще споделя как се прави от сухи, слага се вода да заври, след това се маха от котлона и се добавят билките и се оставят да се запарят като за чай, след това се добавя солта и се остава да изстине, можете през това време да кажете молитва или някакво свободно изразяване на намеренията си за очистване от негативната енергия.  След това се изкъпвате обичайно, и се обливате с течността на три пъти, не се бършете, а оставяте да изсъхнете от само себе си. Облечете се в светли или по възможност бели дрехи.

Духовните бани, водите за измиване, благовонията и всички други продукти, които се използват в Обеах Вуду са приготвени индивидуално, след съветване с духовете на предците на поръчващия съобразно традиционните ритуали и с благословията на духовете и светиите закрилници. Всеки би могъл да поръча духовна баня, вода за миене или благовония за прогонване на негативни енергии, за изчистване и  за подсилване на късмета и успеха и благоденствието ТУК.

С етикети ,,,,,,,,,,
Translate »